Sugen på att plocka höns?!

Lördag! Härligt! Blev väckt av en snorig Amelie som inte kunde sluta säga Maaaaaaaamma. Bara att gå upp.

Mathias kom hem efter 1 igår, han jobbade ju för Drotts räkning hela kvällen. Det är härligt efter en arbetsdag att åka direkt till nästa jobb.... Det får göra såna grejer ibland, bara för att få in pengar till klubben (helt galet tycker jag). Men denna gång går faktiskt pengarna till lagkassan så killarna får göra som de vill med pengarna, det är de värda!
Men andra gånger har de fått plocka kycklingar och höns och satt dem i burar inför slakt (antar jag??!), bygga och riva scener, vara vakter vid evenemang. sälja reselotter, sälja trisslotter....
Så ser verklighetens handbollssverige ut. Ett elitlag som utöver alla timmar de lägger på träning, match och borta från sina familjer måste ändå arbeta ÄNNU mer för att få klubben att gå runt. För mig är det helt otroligt.
Stimulerande, inspirerande och roliga inhopp utanför handbollen, så som att besöka skolor eller hålla i handbollslägret varje sommar, det är inget JOBB, det är bra saker. Men att som elitidrottare få en bunt trisslotter som de ska sälja eller plocka höns utanför ordinarie arbetstid eller handbollstid, det borde de få slippa faktiskt. Så hårt som alla sliter.
Idag är de tydligen träningslediga, yippie! Men imorgon söndag tränar de inför matchen på måndag. Träningen är satt kl 16.

Så idag ska vi åka och handla lite saker till hemmet och sätta fart med lite renorvering igen. Det vill säga när Mathias vaknar. Hans sovmorgon idag. Jag och Amelie sitter i soffan så länge och lägger hennes älskade Pippi-pussel.  God morgon alla!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0