Lördagsmys i soffan

 Jag e så glad att jag har Mathias, han piggar upp mig när jag är nere och han känner mig innan och utan. Som tidigare idag, när jag som en tjurig unge deppade ihop totalt när min dag inte blev som jag planerat och jag inte kunde göra färdigt i hallen. Då säger han de rätta sakerna. Och så får jag krypa upp i hans famn och känna mig liten en stund. Då är jag hemma.
Det blev en film i soffan med varsitt täcke och kudde på eftermiddagen, Amelie sov en stund och vi tittade på Keanu Reeves nya film The day the earth stod still, tror jag den hette. Min kropp och mitt huvud skrek efter vila, jag är helt slut efter denna veckan, så jag är glad att jag slappade ett tag, låter inte mig själv göra det så ofta. Men jag ska nog börja lyssna lite mer på min man, han e rätt smart. Ibland. ;-)

Åkte och storhandlade efter filmen och väl hemma gjorde vi egna hamburgare och Amelie var så glad så att hon skulle få hamburgare och sen lördagsgodis. Men hon tog två tuggor och sen var hon färdig tyckte hon och ville upp ur stolen. Jag och Mathias höll som vanligt en enad front och tog snacket om att om man inte äter (behöver inte äta upp allt, men ÄTA) så blir det inget godis och ingen frukt., Amelie grinade ihop totalt. Trötta och hungriga som vi själva var så var väl inte varken Mathias elle rmitt tålamod det bästa. Det blev en del diskussioner iaf vid matbordet.
Plötsligt får jag för mig att känna på hennes panna, och stackarn är ju jättevarm! Tog tempen och det visade sig att hon hade nämare 39 graders feber..... Tror både jag och Mathias kände oss som världens hemskaste.
Barn är ju bra lustiga, en annan hade ju legat däckad med 39 graders feber men just nu sitter hon på vardagsrumsgolvet och lägger pussel..... Sötfis.

Förresten, rådfrågade grannen som är snickare angående pärlsponten. Den behöver bara vila ett par dygn. Blev genast gladare!


Misslyckade renoveringsplaner...

Jaha. Så var man laddad för att pyssla vidare i huset i helgen. Vi ska sätta panel på en bit av hallväggen, pärlspont, och måla den vit med tillhörande hatthylla och skohylla. Så där så det blir lite lantlig stil. Så var Mathias och köpte pärlspont igår och glad i hågen började jag såga till dem imorse medan Mathias åkte till Silvan för att byta borrmaskinen som gått sönder. Så ringer han när han är på Optimera för att köpa färg, då måste pärlspontskithelvetet ligga framme i rumstemperatur i över TVÅ VECKOR innan man kan sätta upp den. Och så ska den målas först. Suck. Så där sprack våra helgplaner. Kanske man inte ska vara så ledsen över. Men det var ju just det där med tiden. Mathias jobbar VARJE helg i februari. Vilket betyder att vi inte kommer komma så långt under februari heller. Dubbelsuck.
Nåväl, jag har börjat spraya spegeln som jag köpte förra helgen vit i allafall. Får se hur det blir sen. Kände att jag blev sur och grinig som en barnunge nu, men det får man vara ibland.

Äggfria pannkakor och ny stereo

Ligger i soffan, helt slut. Dagarna är så fartfyllda på nya jobbet så när torsdagen kommer e jag helt slut! Skönt med fredag imorgon. Mathias e ledig i helgen sen jobbar han i stort sett varje helg i februari. Och så drar ju handbollsmatcherna igång igen nästa vecka. Så från och med måndag är det verkligen full fart i familjen AB´s liv igen. Mathias har fått nytt schema på jobbet med och kommer jobba mer kvällar och nätter igen, vilket betyder en sak: Om möjligt ÄNNU mindre tid ihop. Men men, det ska väl gå det med!

Satt med våra februarischeman igår och försökte pyssla ihop dagistider, lämning och hämtning med handboll, jobb och inbokade saker med jobb och vänner. Lyckades jag? Vi får väl se. Februari blir hektisk....

Idag fick jag ett recept på äggfria pannkakor, Amelie är ju allergisk och vi har letat efter ett äggfritt recept länge, för vilket barn vill inte äta pannkakor?! Vår söta vän Martina mailade över det och jag tänkte att då var ju middagen fixad idag. Hämtade Amelie på dagis, Mathias var och tränade och vi åkte hem och skulle göra pannkakor. Lillfisen fastnade ju självklart framför Pippi i vanlig ordning och jag stod och stekte pannkakor för glatta livet. Var så stolt och glad att jag fixat detta till lillfian. När det väl var dags att äta, åt Amelie två tuggor pannkaka, lite grädde och sen var hon färdig. Vilken diss! Nåväl, ett mammahjärta klarar det med. Desto fler åt jag och Mathias och vi sitter nu här proppmätta båda två.

Ny stereo och surroundsystem finns nu i vår ägo. Mathias e glad som ett barn på julafton, vad är det med män och teknikprylar?!!!!

I väntan på pizzan..

...sitter jag här och betalar räkningar. Mathias e på jobbet, han fick inte ledigt idag för att spela träningsmatchen de har idag mot Själland. Så e det ibland, ibland går det bara inte ihop.
Räkningarna är nu betalda. Lustigt, man känner sig alltid så rik dagen då lönen kommer, men det varar verkligen få dar, för sen när räkningarna e betalda börjar man genast räkna ner till nästa lön!!! Det blir pizza idag till middag, det är en sån dag. Orkar verkligen inte åka och handla och laga mat. Nä då blir det snabbmat.

Amelie sitter och tittar på sitt favoritbarnprogram och jag gör allt för att stävja hennes Pippi mani. Hon älskar Pippi!!! Är helt besatt av henne. Det första hon säger när hon vaknar och det sista hon säger innan hon somnar är att hon vill titta på Pippi. Vi har några avsnitt och filmer nedladdade (helt lagligt!) på datorn och nu har vi fått en person som sitter framför datorn, nämligen Amelie så fort chansen finns!!!!
Amelie fick för övrigt ett jättesött kort i posten häromdan från Morfar och Lilan, med två små söta björnar på. Häromveckan kom ett från mormor med. De vet alla hur mycket Amelie älskar att få post. Det är så uppskattat och hon blir så stolt så att hon får egen post! Det är bra lustigt för i dagens samhälle med alla högteknologiska snabba sätt att hålla kontakten glömmer man ibland bort hur roligt det är att få ett kort eller brev i lådan. Även om man bara är två år..... :-)

Idag blev det lunch på stan med Linda. Vi käkade god kyckling på Yoss och där stötte jag även på två andra handbollsprofiler, Ante och Christian. Såg att kassören i Drott satt vid ett annat bord.
Linda är höggravid och ska ha barn vilken sekund som helst, tänk nästa gång vi ses har hon troligtvis fått sitt andra barn, så spännande!!! Det var mysigt att ses utan barn en stund, oftast blir det ju tvärtom.

Hoppsan, nu plingar det på dörren, mmmm mat.....  :-)

Måndag igen...

...och jag är nog knäpp kanske för jag tyckte det var riktigt kul att gå till jobbet imorse!!!! Får väl se hur länge det håller i sig, men som sagt, är sjukt nöjd med nya tjänsten!!!
Käkade lunch med min söta vän Petra som jag jobbade ihop med på Eleiko på Bulls. De serverade lasagne, gott men där sprack mina middagsplaner. Står nu istället och slänger ihop fetaostfyllda köttfärsbiffar istället....

Mathias är och tränar. Japp igen. Ha ha! Det är vår vardag och man är så van vid det. Man undrar lite hur det kommer bli den dagen han bestämmer sig för att sluta spela. Tänk va mycket tid vi komme rha ihop då!!!! Hjälp! Nej då skoja bara. Finns många fördelar med att sluta med handbollen, det största är väl en hel kropp och inte en massa krämpor och mer tid till familjen. Sen kan man även lägga till tvättmängden som kommer bli ofantligt mycket minder OCH faktumet att vi troligen för första gången kommer kunna planera en riktig semester. när som helst på året.
Fast på nåt sätt kommer det ju även att bli tomt. Det är en sådan stor del av vårt liv. Och framför allt för Mathias. Jag undrar hur länge det kommer och ta innan det börjar krypa i kroppen på honom och spelsuget kommer tillbaka. Vi får väl se vad framtiden utvisar!!!

APnytt och snarkningar....

Jag och Amelie har gått upp för en stund sen. Känner mig trött som en hel bäverby alltså! Hade gärna sovit ett par timmar till, men hey man får vara glad att Amelie inte vaknar i ottan.
Mathias ramlade in här hemma vid 4 i natt så jag antar att festen var lyckad, nu ligger han och toksover i sängen och jag hör snarkningarna ändå ut hit i vardagsrummet..... Ha ha! Kul för killarna att få festa till det lite, det blr ju inte annars mycket sånt under säsong.

Emma sover fortfarande hon med. Ingen skräll. Nattmänniska som hon e. Igår gick hon upp redan vid halv elva, blev nästan lite imponerad. Shit det kan jag sakna faktiskt, att somna sent på nätterna och sova halva dan. Those days are gone sen man fick barn liksom.

Så jag och Amelie är förpassade till soffan själva som vanligt på helgmornarna. APnytt går på fyran och Amelie sitter och sjunger sången om apan och så har hon tagit på sig sina tomteklänning och tomteluva. "Jag ska säga HO HO HO som tomten gör" sa hon nyss.....tänk va saker som rör sig i en tvåårings huvud alltså!

Funderar på att käka brunch på Svea idag, få se om de som sover är lika pigga på det. Vore gott iaf!

Proffskock och secondhandköp

Lördag kväll....sitter här i soffan med ett glas vin brevid mig. Emma pratar i telefon med sin karl och Amelie irrar runt här övertrött med en tomteluva på. Mathias ska iväg på 25 års skiva och vi stannar hemma. Var tänkt att vi skulle gå allihopa först men vi, jag och Emma, måste planera lite inför vår väns bröllop i mars, vi ska ju nämligen vara toastmadames!

Emma kom igår och vi hann med en lunch på stan innan jag var tvungen att gå tillbaka till jobbet. Kvällen spenderades i soffan med lite vin och fnitter. Idag har vi varit på Amnestys loppis där Emma hittade koppar till en gammal tekanna hon har och jag köpte en spegel till hallen som jag ska måla om lite. Supernöjda med våra fynd åkte vi hem och satt och spånade inför bröllopet. Amelie däckade i soffan med Mathias och sov sött ett par timmar, då passade vi på att åka och handla.
Sen nu ikväll har vi lagat en god fiskgryta, vi hitta på lite och vi lyckades faktiskt. Serverades med en svalkande sås och gott vitlöksbröd. Själva e vi sjukt nöjda faktiskt! Mathias fick lite spontant ge oss lite beröm efter vi tjatat om hur gott det var....thihi.
Nu ska jag natta Amelie sen ska vi lyxa med lite Ben & Jerry och så ska vi fortsätta med bröllopet!

E jätteglad att Emma e här. Det är lite mysigt med besök "hemifrån". Har sagt det förut men det tåls att sägas igen: det finns få personer som verkligen känner en. Emma är ytterligare en sådan för mig.

Handboll handboll handboll!

Amelie har just somnat och jag sitter här och läser ikapp mail och blogg. Mathias är i Varberg och spelar träningsmatch mot Sävehof. Satt just och försökte se vad det blev...
På TV börjar snart Sverige mot Kroatien, en riktig toppmatch och jag tror alla killarna vill att bussresan hem går fort för alla vill se denna match!!!
I tisdags var Drott och tränade brottning och vad jag förstår så fick alla en grym träningsvärk i armarna, få se hur det gick att spela ikväll då!
Nästa träningsmatch är redan på lördag, mot Själland tror jag. Halv två i sporthallen för de som är intresserade. Samma dag fyller målvakten Robert Bladh 25 år och det är fest på kvällen.....trevligt!


Onsdag och full fart mot helg!

Denna vecka springer också snabbt iväg! Massor av nytt att lära på jobbet och jag trivs verkligen så otroligt bra, Är jätteglad över denna tjänst!
Har fortsatt och cykla och idag somnade Amelie nästan då jag satte henne i sitsen. En snäll mamma som cyklade förbi mig upplyste mig om att mitt barn sov så jag inte skulle cykla in i nått! Amelie hängde utåt höger! Nu ligger hon brevid mig här i soffan och tittar på hennes favoritprogram på Bolimbompa, Tommy & Daisy tror jag det heter. Mathias e och tränar i vanlig ordning och jag sitter här och funderar på vad vi ska äta. Kort sagt, en vanlig eftermiddag i familjen ab´s hushåll.

Ikväll e det handboll igen, Sverige möter Kuwait! Så det är väl det som gäller ikväll här hemma.

Snart e det helg och då får jag besök av en söt vän från Stockholm, Emma. Det ska bli mysigt, e så glad när mina vänner från Stockholm kommer ner. Vi ska båda två vara toastmasters på vår vän Jennys bröllop i mars så vi ska planera lite inför det!

Handbolls VM

Japp så var det ju igång sedan ett par dagar. Så du kan ju gissa vad det talas om, tittas på och analyseras om här hemma just nu! Handboll, handboll, handboll! Mathias gick direkt till träningen efter jobbet och så snabbt hem och så åt vi fort ihop lyxmiddagen beståendes av spagetti och köttbullar och så snabbt på med TV:n och nu rullar Sverige-Spanien på TV. Just i detta läge leder Sverige med 21-14, inte illa faktiskt! Tycker de verkligen sliter bakåt. Vore så roligt om de tog sig till final....
Tittade lite på Sverige-Kuba häromdan men tycker inte det är så roligt att titta när det är total utskåpning. Mathias däremot, tittar på allt som har en boll.

Minns när vi träffades och ett av Mathias raggningsrepliker var "nej men jag tittar inte så mycket på sport faktiskt på min lediga tid, blir så mycket med handbollen"......Jo tjena!!!! Nu råkar jag ju vara väldigt sportintresserad jag med, så det gör inte så mycket, men jag brukar reta honom lite för det ibland och vi skrattar gott åt det minnet!

Städdag!

Idag har Mathias jobbat 9-21 och jag och Amelie har hållt oss hemma och städat! Roligt va??! Nej inte direkt. Men nödvändigt. Vi har en tendens att försumma vårt hem totalt när vardagen tar överhanden med jobb och handboll.
Amelie är en riktig duktig assistent och vill hjälpa till med precis ALLT! Barnarbete, javisst!

Ja vi ska ha ett barn till!

Men inte nu. Men längtan finns där. Men i dagens samhälle måste man ju planera lite i alla fall om man ska ha mer än ett barn. Amelie var inte planerad och ingen av oss hade nått fast jobb, Mathias hade bara handbollen. Men allt föll på plats med hårt arbete och tålamod och nu sitter vi här tre år senare med en underbar tvååring, bil och hus. Så det kan gå! Men barn nummer två kan nog inte vara lika oplanerat, så just nu får vi avvakta. Men vi vill. Mer än någonsin faktiskt.

Frågan om man inte ska ha barn börjar på en gång efter bröllopet för de som nu börjar i den ändan, berättade min söta vän Martina för ett tag sen. Sedan hon och hennes numera make då, gifte sig i slutet av augusti är det en vanlig fråga. Eller tjat som Martina uttryckte sig. Och det är väl bra lustigt, att i ett samhälle anno 2009 där alla har så många valmöjligheter och man hurrar individualism och alla som går sin egna väg, så förväntas det nånstans ändå, att efter bröllop kommer barn strax därpå.

Och för oss som inte började med att gifta oss, utan fick barn ändå, så började frågan om barn nummer två ungefär samma sekund som man ploppat ut barn nummer ett. ( ja okej, det sa väl inte riktigt plopp, det låg liiiiite mer arbete bakom födseln). Jaha när ska ni ha nästa då???!

Nu börjar längtan efter ett syskon till Amelie bli stort igen. Men när det blir, det får vi se. Jag lär ju återkomma om det!

Matlåda - en imagefråga

Snillena har spekulerat igen. Om matlådor. Varför är det mestadels kvinnor som har matlådor till jobbet? Singlar som familjemödrar? Går du in i ett lunchrum runt tolv, kan du vara rätt säker påatt det sitter en gäng kvinnor där och snicksnackar om livets stora och små. Men män, de är ofta lätträknade. Iaf inom kontor som jag arbetar.
Man kan ju undra varför jag skriver om det idag men jag har reflekterat över en hel del min första vecka på nya jobbet, detta är en av sakerna!

Vi har olika teorier. Mathias hade två och jag har en, självklart anser jag att min är den rätta!
Mathias ansåg att det fanns fler anledningar men att de mest troliga var;
1) män äter sig proppmätta ibland, då är det bra äckligt att äta samma sak dagen efter igen
2) män glömmer matlådan hemma.

Själv tror jag det är en imagefråga. År 2009 går det fortfarande inte riktigt hem rent imagemässigt och prestigemässigt att sitta och äta rester från gårdagen med grabbarna på jobbet.

För visst finns det väl roligare saker att lägga pengarna på än mat ute på lunchen?! Jag menar även om man är högavlönad lägger man dem väl hellre på nån semester eller schyssta armanibrallor???!
Jag är inte högavlönad, Mathias likaså., Men vi äter oxå ute en del. Och vår anledning går iofs inte ihop med nått av våra resonemang. Det är mer lathet!

Läste Blondinbellas, gynnings och rosings blogg för första gången idag. Suck. Som sagt, inte för att jag skulle vilja byta för alltid, men en sak stod ju verkligen klart efter jag läst dem. Mitt liv innefattar inte så värst mycket vardagsglamour. Men desto mer snoriga pussar från en söt tvååring och ett par skäggiga pussar från en snygg karl..... Det ni!

dagarna bara springer iväg

Sorry för den sena uppdateringen.....dagarna går väldigt fort denna vecka, nu när man börjar nytt jobb! Har varit duktig och cyklat varje dag och imorse slapp jag faktiskt regn, tjihoo! Istället var det svinkallt men det är en annan femma.

Idag hade Mathias ingen träning utan bara möte med styrelsen och spelarna. Som sagt, förändringarnas tid är här. Jag känner med dem de drabbar negativt.....Ska bli spännande att se fortsättningen.

Igår var det hela FEM dödsannonser för Janne. Så vackert att jag genast fick tårar i ögonen, hans fru hade tagit den fina dikten som var med i filmen Fyra bröllop och en begravning, vet inte vad poeten heter, men den är ju så fruktansvärt fin och den säger verkligen allt.
Det har även startats en fond för de två små barnen, dit ska vi verkligen ge ett litet bidrag. Två och fyra år gamla och förlora sin pappa så tidigt, som sagt, livet är så orättvist. Ska skriva ut kontonr sen ifall någon annan känner för ett bidra.

Imorgon e det fredag och i helgen jobbar Mathias. Som vanligt trist!

Ikväll har vi äntligen fått ut granhelvetet. Ja jag vet, det är sent påtänkt men tiden och orken har inte funnits, som vanligt när vi drar igång med nått projekt. Jag klädde av den för länge sen, ha ha!

Och regnet det bara öser ner - tra la la!

Varför spöregnar det nu när jag bestämt för att cykla? I tre dar har det regnat nu när det är dags för mig att bege mig. Suck. Fruktansvärt onödigt. Och det inte bara regnar, det blåser storm så det går ju inte att skydda sig heller. Min fina lugg som jag så fint klippte för ett tag sen lockar sig av allt regn, mina nya kollegor måste ju undra alltså...

Okej, jag ger mig ut i regnet nu då!

Trött...

Sitter i soffan, helt slut. Mathias kom just hem från träningen, helt slut han med. Amelie springer runt som om hon e speedad på nåt. Hur mycket socker e det i en clementin egentligen? Skoja bara. Mest troligtvis övertrött. Ska natta henne strax.
Natten till idag var hemsk. Amelie sov knappt nånting, bara vände och vred sig och gnydde i sängen. Vår säng. Vet inte vad det berodde på men ofantligt trött blir man! Hoppas på bättre nattsömn inatt. Fyra timmar klarar man sig inte så bra på.

Denna dag har bara flugit iväg. Har varit på utbildning i hyresjuridik. Måste säga att min nya arbetsplats känns riktigt bra. Mycket trevliga kollegor. Och högt i tak, det tycker vi om! Utbildningen fortsätter imorgon igen....

I will surviiiiiiiive!

Så var första dagen avklarad på nya jobbet, känns riktigt bra! Som vanligt efter en första dag är jag totalt slut i huvudet och ska gå och natta Amelie snart och sen lägga mig i soffan och såsa. Cyklade till jobbet idag och cyklade sen och hämta Amelie på dagis och sen hem. Ska försöka göra det nu varje dag, det är riktigt bra vardagsmotion! Sen att det spöregnade på vägen hem var ju mindre kul....

Mindre kul är också förändringarnas tid som kommit till Drott. Är inte helt övertygad än, mer kan jag inte säga just nu för det inte är officiellt, men ärligt talat, vilka puckon! Hur fan tänker man?

Mathias jobbar till 22 idag....saknar honom. Vill prata av mig om första dan, om handbollen och om Amelie.....Det får bli imorgon kväll istället!

Handbollsmål

Gårdagen var en väldigt lugn dag. Jag och Amelie var på Amnestys loppmarknad annars var vi bara hemma och såsade. Det var en eftertankens dag och även om vi inte pratade mycket om hans öde och skitsjukdomen som tog hans liv, så diskuterade vi mycket handboll. Det känns som om nått är i görningen, vi får se vad som händer. Vet att Mathias tänker mycket på sin egna framtid inom handbollen, han blir ju 32 år nu i vår och det kanske börjar bli dags att runda av. Men vi får se.... 

Idag ska vi bruncha på stan med handbollsgänget  sen till simhallen med Amelie och bada lite!

Jag känner mig trött och småhängig och hoppas verkligen inte att jag blir sjuk nu, det går verkligen inte för sig. Börjar ju nya jobbet imorgon!


En sorgens dag och avslut på flera sätt

Handbollen i Halmstad, Mathias, hela Drott och våra goda vänner har förlorat en vän och stöttespelare. Natten till fredag somnade han in efter en tuff kamp mot cancern. Att se det rättvisa i att en 37 årig man får cancer och förlorar kampen och efterlämnar fru och två små barn, två och fyra år gamla, går inte. Jag kan inte ens föreställa mig vad hans fru går igenom just nu, men alla våra tankar är med henne. Det gör ont i själen på mig, jag som inte ens kände honom särskillt väl, kände honom endast genom Mathias, men det går liksom inte att undvika att känna med han och hans familjs öde. Han var 6 år äldre än oss. SEX ÅR. Jag vet inte hur jag skulle klara av ifall Mathias skulle gå bort.

Men som han har kämpat. Han besegrade sjukdomen. Men den kom tyvärr tillbaka.

Jag minns i alla fall sista gången vi sågs....Det var i sporthallen (självklart!) och han hade inte sett Amelie på ett bra tag, jag såg honom stå och skratta och vinka på håll och vi gick fram och hälsade. Det var roligt att se honom, om än att han var en spillra av sitt forna jag, han var väldigt väldigt smal och tunn, men i hans ögon brann fortfarande glöden som den alltid gjort.
Jag minns även när Amelie var nyfödd och vi hade en liten middag med laget.  Då fick vi presenter av Drott, jättefina kläder som just han valt ut. Det hurrades för att Mathias blivit pappa.

Man tänker genast att livet är kort och att man ska ta vara på varje dag. Det är ju otroligt lätt att fastna i vardagens alla måsten eller i mellanmjölkens land. Där allt är lite lagom.
Det senaste året är det många öden som berört mig otroligt mycket. Och jag ska verkligen försöka tänka på dem när vardagen känns lite extra grå.

Det var otroligt starkt av Tomas och hela laget som kände honom att genomföra matchen igår. Det var många som hade tunga huvuden efter matchen och då inte pga förlusten. Tror förlusten kändes väldigt avlägsen på en gång efter matchen konstigt nog, allas tankar var på annat håll. Killarna bar sorgeband vilket jag tyckte var en fin gest och jag hoppas de gör det när elitserien drar igång igen, och varför inte en tyst minut innan avkast? För till och med jag vet, att just han hade velat att spelet fortsatte....

Mathias har knappt sovit i natt. Men han vill inte prata, inte just nu. Sorgen ter sig verkligen olika från person till person. Men att det gör ont i honom, det ser jag. Nu sover han på soffan brevid mig.

Svårt att avsluta detta inlägg.... Gårdagen var mentalt tung och när vi kom hem igårkväll somnade vi alla tre på soffan vid 22 tiden, helt färdiga. Jag på divanen, Amelie på min högra sida och Mathias med huvudet på mitt bröst på min vänstra.
Jag slutade mitt jobb igår och på måndag börjar nya utmaningar.

http://hallandsposten.se/sport/1.142144


Dålig humor?!

Måste lägga in detta klippet, fullkomligt älskar det. Om det är för att jag har dålig humor eller inte det låter jag vara osagt, men vi har skrattat åt detta åtskilliga gånger :-)  Det är från Rix morronzoo....

http://www.rixfm.com/webbradio/?type=audio&id=3529



Nedräkning pågår

Dagen igår flöt på bra. Hämtade Amelie på dagis efter jobbet, hon var riktigt trött efter första dan efter all ledighet. Vi gjorde egna hamburgare hemma och la pussel tills det var dags att hämta Mathias på jobbet. Amelie somnade självklart i bilen eftersom det var efter hennes bedtime. Väl hemma sen blev det som vanligt nu för tiden tjafs om nattningen, Amelie skulle prompt inte somna om efter vi kom hem. Och sötfisen är bra smart, hon försöker spela ut mamma mot pappa hela tiden, och provar nya trix varje dag! Efter hon väl somnat kom hon upp efter en timme igen och körde samma spela igen. Suck. Nästa gång vi är lediga länge ska vi försöka hålla bättre på rutinerna!

Imorse försov vi oss, jag vaknade som vanligt av klockan kvart i sju. Skulle bara blunda lite, vilket jag även tyckte att jag gjorde, men när jag tittade upp var hon över halv åtta. PANIIIIK! Väckte Mathias och vi irrade runt som yra höns där hemma och strax därefter kom en sömndrucken Amelie upp. Hon ser väldigt rolig ut när hon går upp själv eftersom vi tänder lamporna utanför sovrummen och hon är trött så håller hon för ögonen men då ser hon ju inget utan stapplar fram och allt som oftast går hon fel och slår i nån kroppsdel. Ser ofantligt roligt ut. Så vill hon alltid gosa oxå, vilket är supermysigt, men just imorse var det inte läge. Försökte dock att inte stressa på henne alltför mycket, jag vill inte rota stress i henne, hon är bara två år. Försöker så långt det går att inte tjata om tider, jobb, skynda skynda till henne. Hon ska få vara barn så länge det går utan en massa måsten.

Nåväl, näst sista dagen på jobbet och min kumpan Petra är hemma med sjukt barn, så jag fick ta över lite av hennes uppgifter så plötsligt har jag fullt upp här på jobbet! Rensa skrivbordet får vänta tills imorgon, sista dan.....

Back in business!

Sitter på jobbet...har nedräkning nu, bara tre arbetsdagar med denna kvar. Sen börjar vi på nya utmaningar! Känner mig inte stressad utan städar undan skrivbordet en sak i taget.
Annars sov vi rätt illa i natt alla tre. Amelie fick för sig att hon inte ville sova. Och imorse fick hon för sig att hon inte ville gå till dagis. Härligt med viljor och känslor.
Men sett på det stora hela känns det på nåt sätt bra att komma in i lite rutiner igen! Trodde väl aldrig att man skulle säga så....

Så just nu rätt lugnt i spelarfruns liv, men vänta ni bara, ge det ett par dar så är schemat fullspäckat igen!

Handboll, basket och så lite sås i huvudet!

Är det måndag eller lördag? Vad är det för datum idag egentligen???! Snacka om att man blir dagblind när man är ledig så här mycket. Är verkligen inte van vid det alltså, förr om åren när man jobbade krog fick man ju på sin höjd vara ledig antingen julafton eller nyårsafton.
Idag är då sista dagen innan verkligheten drar igång igen, ska bli skönt på ett sätt, känner att jag slappat till ordentligt under dessa veckor, men självklart e det rätt gott att gå hemma och såsa lite med.

Ska nu jobba mina sista dagar på mitt jobb för att sen byta jobb på måndag! Ser fram emot båda sakerna, att lämna och att börja. Skönt med lite nystart och nya utmaningar. Tror (och hoppas) på mer fart på mitt nya jobb, tror inte att den ena dagen blir den andra lik.
Mathias kommer få lämna på dagis och jag får hämta i fortsättningen nu när det blir förändringar. Jag ska cykla till jobbet varje dag (burr burr) och ska få hem en trött tvååring på cykeln på eftermiddagarna, få se hur det går! Det blir ju så eftersom Mathias antingen tränar eller jobbar eftermiddagarna.

Mitt dåliga samvete hörde av sig igår. Tjejen från basketklubben här i Halmstad sms:ade om träningstider och att de nu kört igång igen efter alla helger. Jag vill så gärna komma igång igen, och spela basket älskar jag ju, men dels är det ju det där med tiden men främst är jag skraj. Livrädd för att vara helt ärlig. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det, men att gå utanför sin "trygghetszon", det man kan, är ju sjukt läskigt. Jag kan mitt jobb, jag kan vara mamma och jag kan sköta vardagssysslorna. Men att våga snöra på sig skorna igen efter så många år borta från baskethallarna väcker mycket inom mig. Vi får väl se, jag jobbar vidare mentalt på att våga.

Mathias träningar drar igång nu i veckan med och på fredag är det träningsmatch mot Alingsås i sporthallen här i Halmstad.
Den 15e drar de till Danmark för en turnering där, typiskt nog är dagis stängt den 15e och jag har ju precis börjat nytt jobb. Vi har inte riktigt löst det än, hur vi ska göra med lillfia! Känner du för att vara barnvakt???!

Överaskningsbesök och busfabrik

På förmiddagen åkte jag och Amelie till busfabriken och träffade två kompisar med deras barn och ungarna lekte runt där i 3 timmar. De hade så roligt! Amelie vart ledsen när tiden var ute och det var dags att åka hem, "åka meeeeera" grät hon. En kort stund senare sov hon sött, helt slut! Det var roligt att träffa Linda som snart ska ha barn igen, hon e så fin med sin mage!!! E sjukt avundsjuk då även vi gärna vill ha barn nummer två, men det får vänta ett tag,,,,,

Sen dök Amelies farmor upp på besök, det hade vi ingen aning om. Vi har inte setts på väldigt länge och Amelie blev så glad att få ytterligare några försenade julklappar och någon att visa allt hon kan för. Nu sitter de och leker vid köksbordet.
Farmor stannar tills imorgon så nu ska vi äta lite och umgås.

Imorgon arbetar Mathias igen och det är slut på hans lediga dar, totalt tre dar har han fått ledigt sista veckorna, känns lite orättvist när en annan vart ledig så mycket. Men jag har gjort mina hundår på krogen, då man heller aldrig var ledig under helgdagar och så. Denna vecka kommer vardagen ikapp igen då vi är lediga helt olika dagar och hans träningar börjar igen.

Shopping på stan

Idag har vi spenderat några timmar på stan och shoppat kläder, ofantligt trevligt! Det blev 3 par jeans, två tröjor och en mössa till Mathias och ett par jeans, tre toppar och ett skärp till mig. Handlade mest på MQ och Carlings, MQ´s rea var grymt bra och jag är lite ledsen att jag inte hann dit igår morse på medlemsrean. Mathias hade spanat på en FilippaK tröja på MQ men de var självklart alla slutsålda, så nu går han här hemma och är sur på sig själv som inte köpte den till ordinarie pris på en gång när han såg den! På Carlings här i stan är de ofantligt hjälpsamma, och Mathias som annars har riktigt svårt att hitta jeans pga sin längd och sina benmuskler (helt ärligt!) fick hjälp och hittade två par där.
Kändes konstigt att komma hem och inte ha shoppat något till Amelie, men om man ser till hennes garderob så är det ändå större än våra två ihop!!! Hon var som ett ljus hela dagen vilket underlättade när man trängs på stan med alla andra rea-shoppare.
Själv deppade jag återigen ihop litegranna när jag såg mig själv i spegeln i provhytten. Usch alltså. Inga byxor passade då min "efter-grav"-mammakropp har samlat allt fett runt midjan. Men återigen, man kan ju göra nått åt det, måste ta tag i mig själv, gäller bara att hitta motivationen och sluta hitta på ursäkter. Men att prova jeans under mens är ju kanske inte att rekommendera.

Efter shoppingen tog vi en tvårätters på Joss här i stan, har aldrig ätit där förut. Det var helt okej mat, men jag som är en gammal servitrasa kan aldrig helt slappna av när jag är på krogen utan granskar personalen, maten, inredning etc. Arbetsskadad, javisst! Mathias är alltid rädd för att jag ska säga nått dumt, men jag är alltid snäll!!!! Däremot vet man ju vad man bör få och ska säga till om när man går på restaurang.

Lagom hemma till körslaget där vi hejar på Team Nanne för där är en gammal basketkompis till mig med, Nina! Nu ligger Amelie och sover på pappas bröst i soffan och jag sitter med laptopen i knät, fortfarande mätt som en gris.

Lediga, tillsammans, nämen vad är det här?!

Idag är vi lediga tillsammans, yippie! Ska bli himla mysigt. Mathias han sover fortfarande och jag och Amelie har parkerat oss i soffan framför Bolibompa. Senare väntar en sväng på stan, ska kolla in MQ´s rea tänkte vi, kanske en lunch på stan. Vi får se, det får bli den dagen det blir, det ska bli nice att få lite familjetid i alla fall!!!

Det är konstigt för nu när man inte har någon handboll i vardagen på en liten stund, känns det tomt på nått sätt. Konstigt! Men ändå skönt för december var grym alltså. Det var så mycket matcher och träningar på helger och aldrig någon ledig tid. Nu är de då träningslediga till den 7e sen drar det igång igen med flera träningsmatcher fram till elitserien kickar igång igen i början av februari.


Här är en bild på mig och Amelie från Sävehof-matchen på annandagen!


Back at work

Sitter på jobbet och räknar ner timmarna! Det var inte alls roligt att gå in och jobba idag, snacka om att man snabbt vänjer sig med att vara ledig. Amelie, Mathias och jag stapplade alla tre upp imorse på trötta ben och vi pratade inte så mycket nån av oss.
Amelie blev ledsen när hon blev lämnad på dagis för de har slagit ihop flera dagis och det var få barn där och hon kände inte nån och bara en av hennes vanliga förskolelärare var där. Men idag ska vår kompis Therese hämta henne på dagis så ska hon få följa med henne och hennes barn hem och leka lite. Himla snällt, har en känsla av att hon annars skulle varit sist kvar om jag kommit och hämtat henne vid halv sex.
Mathias jobbar 9-20 idag men sen är han faktiskt ledig hela helgen!!! Det är hans första två sammanhängda lediga dagar, utan träning dessutom på säkert en 2-3 veckor. Det ska bli himla mysigt! Vi ska fortsätta pyssla lite hemma och shoppa lite på rean tänkte vi.

Jag glömde ju berätta att jag på nyårsaftons dag fick besök av en gammal kompis, Lisa! Vi arbetade ihop två säsonger på Gotland, i Visby för 5 och 6 år sedan. Vi var ett stort gäng som höll ihop där och jobbade, bodde och festade ihop! Ah dessa minnen! Vi slet åt vill jag lova men hade också så ofantligt roligt. Alla håller kontakten sporadiskt fortfarande, det är lite roligt det med (tack facebook).
Lisa kommer från Umeå så det är ju lätt att räkna hur många gånger vi setts efter Gotland, precis, Ingen! Nu föll det så att hon skulle fira nyår här i Halmstad, på vår paralellgata!!! Så hon hann över en stund och vi satt och snacka lite skit. Det var himla mysigt faktiskt att se henne. Ska lägga in bilder sen.

Gott nytt år!

Är trött idag, kom hem sent i natt. Eller imorse, eller vad man nu ska säga. Ska berätta varför sen.
Så är det 2009! Gott nytt år och god fortsättning och alla dessa artiga fraser på er alla! Gårdagskvällen spenderades hos Camilla och Martin med ett annat par goda vänner, Malin och Johan. Mycket trevligt sällskap och fruktansvärt behändigt då vi alla har barn i samma ålder. Vi åt gott, drack gott och pratade om stort och smått och skrattade en hel del.

Barnbord!Barnbord!

Ungarna pendlade mellan att sitta stilla som små ljus (läs:när de åt godis) och springa runt som galningar (läs;mestadels av tiden)! När klockan närmade sig tolv började vi spela spel, vi hade köpt ett spel som heter "Med andra ord" som vi invigde där, det var sjukt roligt. Demokratiskt och schysst så vann alla lag varsin gång. Tog en paus vid tolvslaget och tog oss ut för att kika på raketer och skåla! Till och med lilla nattsuddaren Amelie var med ut för inte en chans att hon skulle somna borta hos någon annan. Så har hon alltid varit sen den dagen hon föddes och kommer säkert alltid att vara!

Camilla och jag Camilla och jag Camilla, jag och Malin på tolvslaget, nyår 08-09 Camilla, jag och Malin på tolvslaget!

Vi spelade spel till efter 3 på natten då vi efter det första spelet beslöt oss för att inviga ett annat spel Camill och Martin hade, "Rappakalja". Det var också sjukt roligt, men kanske man ska spela det när man är lite mer vaken och har druckit aningens mindre antal glas vin...... :-)

Hemresan blev hemresan från HELL rent ut sagt, taxi med bilstol var i stort sett omöjligt att få tag i, taxibolaget kunde inte ge oss nån tid utan bara "det kommer ta tid men den kommer", så vi beslöt oss för att ta sista nattbussen in till stan och så skulle taxin komma dit. På så sätt skulle vi spara tid menade taxiväxeln.
Sagt och gjort, lånade overall och vagn av Camilla och strosade iväg till bussen. Amelie vaknade självklart IGEN och var vaken till och från hela vägen hem. Var på busshållplatsen fem minuter innan den skulle gå, men kom det nån j--la buss? Nej då, självklart inte. Kom det miljoner lediga taxibilar körandes förbi oss? Svar ja. Men ingen som fick köra barn i bilen, då bolaget endast hade två barnstolar och de var redan upptagna. Nåväl, vi står där och funderar på va fasen vi ska göra???! Ska vi fortsätta vänta, börja gå, gå tillbaka till Camilla & co och sova där?! Men så har man ju hela tiden tanken i huvudet "NU kommer säkert bussen, tänk om vi börjar gå då missar vi den precis". Så vi stod kvar, ringde taxibolaget och bad att få taxin till busshållplatsen och inte till stan eftersom vi inte hunnit dit. Suck.
Det började bli kallt. 45 MINUTER efter utsatt tid kommer det en buss, en bussj--el som, trots att den är tom sånär på två personer, kör FÖRBI oss. Vet inte, han kanske missade två personer som stod och vinkade febrilt på den totalt jätteupplysta busshållplatsen. Stannar gör han till slut, och backar 30 meter tillbaks till hållplatsen. Sen har bolaget mage att ta NATT-TAXA på bussen så det kostar oss 100 kr att åka in till stan. Nånstans här börjar vi skratta en hel del, endast för att inte få psykbryt på allting!
Inne i stan bönar jag och ber Mathias om att vi bara kan ta och gå hem så vi kommer hem nångång. Det tar ju max en kvart och så håller man värmen uppe litegranna (vid detta laget känner jag inte mina tår, min överläpp eller näsa, helt bortdomnade) (parentes nr2: Varför är det ALLTID så sjukt kallt på nyårsnatten?????!). Men nej, snäll som Mathias e så ringer han taxibolaget och säger att vi numera inte står kvar vid bussen utan är inne i stan som först sas och växeln svarar att vår taxi är på plats inom 5-10 minuter. Återigen står vi dumsnällt kvar i kylan och väntar. Efter TJUGO minuter, då jag bönat och bett Mathias återigen om att få GÅ hem ringer taxibolaget igen. Då har de trots våra samtal åkt ut till busshållplatsen i Söndrum. Men herregud, jag vill bara få komma heeeeeeeeeeeem, ska det vara så sjukt svårt???!
Taxin kommer, en stor buss/minivan-liknande sak. Längst bak har han satt en bilstol. En bilstol som inte sitter fast ens en gång, en taxi med discoljus i taket och musik pumpandes ut ur högtalarna. Vid det här laget bryter Mathias ihop fullständigt och skrattar så tårarna rinner. Sen har de mage att ta 50 kr extra betalt för bilstolen. SÅ för att summera denna historia så tog det oss, från det vi först ringde taxi från våra vänners hus, 2 TIMMAR att ta oss hem, ha ha ha. Tur att det bara är nyår en gång om året.

Familjen på tolvslaget!!!
Familjen AB på tolvslaget, nyår 08-09

RSS 2.0