Möhippa väntar!

Idag ska jag på möhippa för Jenny!!! Ska sova borta på hotell, jag och gamla tjejgänget, ska bli ofantligt roligt, mysigt och härligt!!!! Ska snart sätta mig på tåget mot en annan stad....

Veckan har gått galet fort. Jag och Mathias har inte sett varandra knappt, han har jobbat natt, jag har jobbat dag och där i mellan den lilla skarven har vi hunnit säga hej och puss typ. Hans rygg är helt paj efter LIF matchen och han har inte kunnat träna, men fått behandling iaf. Kroppen börjar säga ifrån och det är nog tur att det inte är så många matcher kvar. För hans skull. För lagets skull, kanske mindre bra med så få matcher kvar och kniven på strupen vareviga gång. Istället för att kunna spela avslappnat och köra sin grej.

Igår var vi lediga ihop på kvällen och vi köpte pizza och kollade på film, "Role models", sjukt rolig! Drack lite te på kvällen och spelade lite spel, som två pensionärer. Men det var mysigt, Amelie låg och sov och vi satt där och bara njöt att få vara tillsammans en liten stund. Vi hade kunnat gjort vad som, hade inte spelat någon roll liksom.

Häromdan frågade Mathias mig hur länge vi varit tillsammans. Berättade och följdfrågan från mig var ju självklart varför han undrade det (jag har accepterat att han inte kommer ihåg exakt!), och då berättade han att de pratat om det i omklädningsrummet, han och Mattsson. Tyckte det var gulligt att de pratar om oss spelarfruar med och pikade honom lite granna. Tidigare har han kommit hem och berättat att han och Blad pratat om mitt klänningproblem inför bröllopet, ha ha.
- Vi pratar faktiskt inte bara sport! fick jag tillbaka lite halvgenerat av honom.

Nej nu måste jag sätta fart här och packa väskan!

Onsdag IGEN, galet

Försökte uppdatera bloggen igår, men servern ville annorlunda.

Sitter och funderar på talet. TALET. Talet vi ska hålla för vår goda vän Jenny som gifter sig nästa helg uppe i Järvsö. Det är svårt sånt där! Att knyta ihop små delar till en smart bra helhet. Vi får väl se hur vi klarar det!  Jag och Emma ska ju dessutom vara toastmasters och där ligger på nått sätt den stora kraftenergin, vill ju att det ska bli så bra osm möjligt!

Mathias jobbar natt denna vecka. Vi syns alltså knappt. Vi syns den timmen efter hans träning då han byter om, sen drar han igen. Hrm, har just insett att detta nya jobb han har inte kommer köpa oss mer tid ihop. Men va fan, vi har ju hela livet på oss at ruttna på varandra, haha.

Han paja dock ryggen på matchen i måndags. Eller paja och paja, den har ju varit paj många år, men nu är det värre än på länge.  INTE bra. Måste hålla säsonge ut åtminstone.
Vi har inte pratat så mycket om matchen sist, vet att inte spela andra pga ryggen. Thats it.

Idag fyller lilla mamma år, så GRATTIS MAMMA!

Blää

Mathias och killarna har precis förlorat med ETT. Jäkla skit.
Själv sitter jag trött i soffan och kollar CSI NY. Trött mamma som jag e så fick Amelie dricka välling och somna här brevid mig. Nåväl, tror hon inte får några allvarliga men av det direkt, ibland räcker inte orken bara. Känner mig riktigt trött, kanske nån skitinfektion på gång, vem vet.
Blir lång bussresa hem för killarna ikväll, lär väl vara hemma runt en 3-4. Mathias jobbar natt imorgon så det är bra, kan han sova ut imorgon.

Söndag och soffläge

Ligger i soffan och googlar. Googlar bröllop. Ska ju vara toastmaster på min vän Jennys bröllop om två veckor. Även om jag och min medpartner in crime, Emma, pratat igenom saken noga, börjar nu nerverna komma. Amelie sitter brevid och äter försenat lördagsgodis och Mathias har precis kommit hem från två timmars träning.

Igår var Mathias och Amelie hemma och jag drog på 30 årsskiva, mycket trevligt. Var hemma vid 3 och tycker jag är oförskämt fräsch idag för att vara en sliten småbarnsmamma som sällan e vaken längre än 23 nu för tiden :-)

Imorgon drar Mathias till Örebro för match mot Lindesberg. Lär komma hem mitt i natten. Nu jäklar ska de plocka poäng alltså, de måste! Men LIF är ofta svårslagna hemma, mycket pga sin fanatiska hemmapublik. Alltså motsatsen till Drotts hemmamatcher så e där lite liv och stöd från läktarna... Det gör mycket!

Nu kör vi!

Känner mig tjatig, men veckan har flygit iväg. Jobbade över igår till åtta, hemma väntade man, barn och god mat på mig. Dagen idag svischade förbi med möten och åter möten. Hann med mysig lunch hemma hos Martina där jag blev bortskämd både med god mat, fika och trevligt sällskap :-)
Annars känner jag mestadels att allt bara flyter, har en skön känsla i kroppen varje dag, känner mig glad och lycklig och trivs med min tillvaro. Denna vecka har varit rätt lugn med handbollen och Mathias har varit ledig mycket så det kan vara därför saker och ting känns extra bra! På söndag blir det träning för de har match måndag så det blir inte en handbollsfri helg. Mathias missar bland annat därför vår vän Malins 30 årsskiva imorgon, men jag tänkte representera familjen AB där! Vi ska försöka pyssla vidare med vår kära hem oxå. Har äntligen bestämt oss för vilka tapeter vi vill ha i sovrummet så det blir nästa projekt!

Nu skrev jag kanske denna bloggs mest ostruktuerade inlägg men John Blund knackar på min axel och brevid mig i soffan ligger mina två älsklingar och snarkar ikapp. Ska bättra mig på inlägg, har blivit lite dåligt med tid över för den sista veckorna.

Imorgon bitti väntar en skön helkroppsmassage på mig på spaharmoni (www.spaharmoni.se), där världens bästa Kataringa jobbar., Ska bli grymt skönt!!!!

Varför sova liksom...

Natten var hemsk. Amelie tyckte det var roligt att vara vaken mellan 2 och 5 typ. Just shoot me liksom. Så jag är tröttare än tröttast idag. Hoppas på bättring i natt.
Kom hem och mötte Mathias i dörren som skulle iväg och träna. Pysslade lite hemma trots att orken egentligen inte fanns, ställde mig för att laga mat och proppjävlarna gick, inga nya. Kan inte laga mat. Amelie trött och gnällig, sitter framför Bolibompa för av nån anledning så funkar TV:n och lampan i vardagsrummet. Har tänt ljus, väntar på pizza.
Skriver nog inte upp detta dygnet som det bästa i februari direkt. Men men, imorgon e en annan daaaaaaaag som nån gammal slagdänga lät.....

Mathias spelade då match igår. Han hade blivit punktad större delen av matchen men satte några baljor, satt större delen av andra halvlek då de ledde stabilt. Läste dessutom på motståndarlagets hemsida att han dängt ihop med nån spelare i deras lag så denne fick utgå. Hard as a rock! Min karl. Thihi.

Äntligen måndag!

Igår fick vi lite gjort här hemma i huset, tänk att man kan bli så glad för lite nya lampor och lite panel! Nu ska vi försöka komma igång igen här hemma, det har som sagt legat lite stilla ett tag nu.

Idag cyklade jag hurtigt till jobbet imorse på sexans växel ( tänk att man dessutom kan bli så stolt över så lite!) och det var ännu en fartfylld dag. Hämtade Amelie på dagis och så hem och laga lite mat, blev lasagne idag. Mathias e och tränar och efter träningen skulle han spela match med Teamet, eftersom han inte spelade mot Hammarby sist så får han spela med B-laget och de ville ha lite hjälp enligt tränaren. Han är inte hemma än, får höra sen hur det gick!!!!

Jag har en boll där!

Sov rätt länge imorse, Amelie kom in till oss i natt som hon brukar göra, och i morse vaknade jag av att hon sa " Jag vill goooosa med dig pappa!" om och om igen, Mathias sov som en stock, hörde ingenting. Jag däremot låg och smålog lite och tittade på henne. Till slut såg hon att jag var vaken, "HEJ MAMMA!", världens glädjetjut!
- Mamma, jag har en boll där, sa hon och pekade på foten, på ankeln.
- Mmm du har en boll där, det har alla, så man kan röra på foten svarade jag. Sen listade jag upp vänner och släktningar som har en "boll" i foten (ankeln alltså) för att hon skulle förstå.
-Mmmm svarade hon, mammma den e hård, pappa kan inte träna med den vaaaa?

SÖTFIS! Tänk vilka saker som snurrar i hennes huvud!


alla hjärtans dag och solen skiner!

Lördag igen...sole har strålat hela dan och det är otroligt va glad man blir och va fint allt ser ut med lite sol! Till och med vår skruttiga tomt såg helt okej ut idag :-)
Igår åt vi gott efter Mathias träning och tittade på film, myste av att vara ledig ihop, nu i veckan har vi ju knappt setts.
Nu i helgen är Mathias träningsledig och imorse passade vi på att sova länge och ta det väldigt lugnt. Åt frukost framför Tv:n och tog oss sen ner på stan och strosa lite och inhandlade lite saker. Nu e vi hemma och nu är det handboll på dansk TV i vanlig ordning och Amelie springer runt sockerhög efter lördagsgodiset och jag har just löst hela Aftonbladets korsord. Nu ska jag springa ner till affären, okej springa var väl en överdrift men okej låt oss säga gå ner, och köpa mascarpone till pannacottan jag tänkte göra till kvällen. Till middag blir det löjrom och vin, myspys på alla hjärtans dag!

Imorgon ska vi hem till våra vänner som fått sitt andra barn och snusa bebis! Ska även försöka plocka hem några klänningar från en kompis ohc se ifall det är nått jag kan låna till bröllopet vi ska på i början av mars. Så helgen blir en riktig myspyshelg, och det är SÅ skönt att bara vara tillsammans.

Back to reality

Torsdag kväll och fredag imorgon...IGEN. Sjukt alltså, den här veckan har bara försvunnit. Varit på konferens nu onsdag och torsdag ute på Pió´s Country Club (www.pioscountryclub.com) och haft det superbra. Mycket bra kom fram under arbetet och många skratt och många glas vin delades under dagen och kvällen. På kvällen lagade vi mat tillsammans i olika lag och det var supernice, har recepten med mig hem och ska nångång försöka mig på dem här hemma!
Men alltså, när man är iväg så där på konferens eller utbildning, allt man gör är ju att äta!!!! Shit alltså. E fortfarande mätt och hoppade över middag nu ikväll. Det är ju alltid supergott allt man får. Rummen på Pio´s var riktigt läckra och alla rum var olika inredda, själv hamnade jag i det japanska rummet. Mitt badum hade både badkar och dusch med 8 munstycken!
Frukosten imorse ska vi inte tala om, den var riktigt fint dukad med massa godsaker. Vi åt dessutom lunch på Grand hotell innan det var dags att vandra tillbaka till verkligheten. Eftermiddagen var tung, man var trött och fortfarande mätt och det var svårt att komma igång. Blir fullspäckad dag imorgon istället!

Ikväll hade Mathias match igen, men han spelade inte. Han har inte kunnat träna denna vecka pga jobbet. Partiskt nog tycker jag ju att han kunde behövts ändå, men ändå så tyckte jag matchen var ett fall framåt. Men fall framåt hjälper liksom inte när man inte plockar poäng och det bara återstår några matcher. Nu måste poängen ros hem.


Vardagslyx väntar!

Imorgon drar jag på konferens med jobbet i två dar. Tänk, jag ska få sova en hel natt!!! Och äta frukost i lugn och ro. Bara därför kommer jag säkert vakna flera gånger av ren vana. Men det ska bli lite lyxigt! Vi ska till ett nytt ställe en bit utanför Halmstad, ska tydligen vara väldigt fint.
Mathias jobbar kväll denna vecka och med hanboll och jobb så ses vi ingenting. Fören torsdag då efter matchen. Det är rätt jobbiga veckor när det är så. Och denna vecka får vi inte ens till att prata i telefon ordenlitgt. Nåväl, så är det ibland. Men jag saknar och längtar efter honom när vi inte ses så mycket. Känns ensamt, även om man har världens goaste tvååring vid sin sida.

H43 vann igår och klättrade förbi Drott i tabellen. Illa. Verkligen läge för vinst nu på torsdag. Hoppas Mathias har en bättre kväll med, sista matchen nollade han. Inte likt honom. Tror allt tumult nu under uppehållet skadat laget.  Gäller att hitta balansen igen.
Klubben ska tydligen dra ner på kostnader med och nu får inte spelarna använda sån där läketejp längre. Skrattretande. Hur tänker man då?

Madonna i augusti!

Fick tag på biljetter till Madonna idag! Ska bli superroligt. Tycker hon är cool som fan som hållt så länge, och sen att gå på sån stor konsert är ju alltid endorfinhöjande!!!! Har hört runt med kompisar som har kontakter inom hotell men allt verkar redan vara fullbokat, ja såvida man inte vill betala multum för en natt.

Igår hade Mathias match i Alinsås och tre spelarfruar var här och käka och fika, himla mysigt. Som vanligt när vi försöker ses när killarna har bortamatch så krånglar onlinerapporteringen, men andra halvlek funka. Nu blev det förlust och det va rinte en alltför happy karl man fick hem. Nästa match är torsdag, hemma mot Hammarby. Då har Drott nått samarbete med alla sponsorer och det är gratis inträde. Hoppas på mycket folk OCH lite support från läktaren, brukar var alite dåligt med sånt.
Jag och Mathias kommer knappt ses denna vecka, han jobbar långpanna varje dag och jag ska iväg på konferens ons och tors. Men till helgen ska vi äta gott och pussa lite extra på varandra, passar ju bra då det är alla hjärtans dag på lördag :-)

Shirley är alltid drottning!

Mathias gör sig i ordning för samlingen inför matchen, de ska mötas klockan 11 redan. De äter lunch tillsammans och går igenom matchupplägget. Alingsås väntar idag, kom igen nu grabbar!!!

Själv sitter jag och äter frukost och knappar på datan, fick sova rätt länge idag, Amelie var trött hon med. Nu springer hon omkring superglad för en ny dag och extra glad att henne favorit Martina ska komma över senare idag. Och nej, Martin är fortfarande inte så välkommen.... ;-)

Tittade på schlagern igår och min röst går alltid och kommer alltid att gå till Shirley. Så är det bara.
Shirley är kompis till en kompis och innan hon slog igenom ordentligt så uppträdde hon bland annat på  Blue Moon Bar i Stockholm, och jag har alltid velat at thon ska sjunga på mitt bröllop. Vilken röst den kvinnan har alltså! MEN nu  ju inte det så aktuellt längre, nu är hon så känd så hon skulle nog knappast vilja och sen tror jag iofs inte att jag nånsin kommer få gifta mig. Har valt fel karl, han tycker sånt är svennigt. Suck!

Ingen sovmorgon här inte!

Shit va jag e trött idag alltså. Var ute igår och åt och drack vin med nya gruppen på jobbet, ofantligt trevligt. Det är högt i tak på nya jobb, I like. Var väl inte hemma alltför sent men med en arbetsvecka bakom sig och en hel del vin i kroppen så fick jag inte i närheten av tillräcklig sömn och jag sitter här i soffan och känner mig som jag typ blvit överkörd av ett tåg!
Mathias är och tränar som vanligt och Amelie står och bajsar bakom fåtöljen. Ingen frukost finns det heller. Suck.

Imorgon åker Mathias till Alingsås och spelar match. Alingsås torskade mot Hammarby i veckan och jag hoppas Drott kan slå i underläge och slå dem oxå. Det vore en mental vinst om nått!
Lite andra spelarfruar kommer över och så ska vi fika och titta på matchen ihop över nätet. Så idag måste jag sätta fart här hemma och visa upp nån sorts halvordning i kaoset...

För övrigt ville Amelie också ha en bebis i magen som vår vän Linda precis haft. Blev väldigt upprörd när jag förklarade att det inte gick utan att hon får vänta tills hon blir betydligt större. (tog inte blommor och bin ännu, tänkte att det kanske var liiiiiite tidigt!). Amelie lugnade ner sig när jag lovade att vi skulle köpa kläder till hennes lilla bebis med precis som vi gjort till Lindas dotter!

Full fart mot helgen!

Torsdag kväll, maten står förberedd, det blir sallad med rökt lax idag. Väntar på Mathias som är på träning, idag ska vi käka ihop (yippie :-) ). E trött som en hel bäverby som syrran skulle säga och det känns skönt att det snart e helg.
Igår kväll kom Mathias hem sent, han och några av killarna i laget hade suttit kvar och pratat. Deppade självklart. Vi pratade inte så mycket om matchen, han brukar aldrig vilja göra det så där direkt efter, vare sig det blev vinst eller förlust. Han vill smälta saken och jag vet at than tänker mycket på handboll mest hela tiden. Men han kommer ibland och vill prata av sig.

Istället igår natt så pratade vi om huset och fortsatt pyssel. Man har så många ideer men det ska finnas tid, pengar och energi till det med! Vi får börja smått och skjuta på vissa saker som man trodde att man skulle kunna fixa nu under våren. Längtar till sommaren så man kan vara ute på tomten lite. Visserligen ser tomten mer ut som en ödetomt och den behöver mycket kärlek under lång tid för att bli sitt forna jag. Men det är ju ändå lite därför man köpt hus, friheten att bara kunna öppna altandörren och gå ut. För Amelie är det ju rena rama himmelriket!

Imorgon e det fredag och efte rjobbet ska jag ut och äta middag med mina kollegor. Amelie får följa med Mathias på träningen, vilket hon älskar. Hon sitter så snällt på avbytarbänken med en boll och säger inte ett knyst, sen när tränigen är över är det hennes tur, då får hon gå ut och kasta lite boll. Hon brukar ställa sig i mål och säga " så här gör Robban!". Smart tjej!

Va fan hände?

Precis hemkommen från matchen. En förlust. Fattar ingenting. Allt var jämt och det var spänning i matchen men så sista kvarten så föll allt bara ihop. Ingenting fungerade, alldeles för mycket individuellt spel och slarv. På slutet rann det iväg så de förlorade plötsligt stort. Fruktansvärt onödigt. Och så blir jag irriterad på publiken, över 1000 pers där och knappt ingen hejar på sitt hemmalag. Dåligt. För at toppa förlusten så vann "fel" lag de andra matcherna och Drott hamnade sämre till i tabellen....

Nåväl, nya tag på söndag. Då väntar Alingsås borta, Inte den lättaste matchen direkt.

Amelie slocknade när vi kom hem och imorgon är det dags för dagis igen.....

Back in business och pappa har inga kompisar

Idag gick jag och jobba, Amelie är fortfarande sjuk och har varit hemma med sin pappa idag. Blir nog en dag hemma till.

Letar barnvakt för fullt för att få februaris schema och festligheter att gå ihop, går sådär. Frågade Amelie igår om hon skulle kunna tänka sig att vara med vår vän Martina nån kväll om mamma och pappa behövde åka iväg en stund. (inte alla som passar fröken som barnvakt och det får man ju respektera).
Fick följande svar:
-Inte Martin vaaaa???? (Amelie)
Kunde inte låta bli att skratta rakt ut. Martin är ju Martinas man och världens snällaste, men Amelie är ju inne i nån sorts fas där bara pappa duger av det manliga könet.
-Joo sa ja, Martin kommer nog i såna fall vara med Martina svarade jag.
Amelie blev tyst en liten stund och sen sa hon det sötaste;
- Mamma och pappa kommer och hämtar mig sen vaaaaa????
SÖTFIS! Försäkrade henne om att vi kommer ALLTID att komma och hämta henne om hon inte är med oss, så gulligt att hon ville försäkra sig om att vi verkligen kommer tillbaka om vi åker nånstans utan henne.

Sååå, vi ska väl se om fröken Martina vill vara barnvakt senare i februari, om det passar!

Amelie för övrigt fortsätter med sin söta funderingar och kommentarer. Idag sa hon till Mathias:
- Pappa du har inga kompisar. Mamma har massa kompisar!
Ha ha ha. Lät ju hur roligt som helst. Det är nämligen så att jag har förklarat mina arbetskollegor som kompisar på jobbet och det har ju hon tagit fasta på. Hon har fått hälsa på mig både på gamla och nya jobbet medan Mathias sällan pratat med henne om sina arbetskollegor och hon har aldrig varit med honom på jobbet.
Men idag fick hon följa med, så när jag kom hem kom hon springandes mot mig i hallen och det första hon sa var:
-Mamma, vet du, pappa har massa kompisar! Och de är jättesnälla!
Hon hade fått rita på pappas jobb så hon var så nöjd så.

Sötfis.

Igår föddes våra vänner Linda & Magnus dotter! Stort grattis till er! Har smygkollat på webbisar och hon var så söt så. Ringde Linda idag också och pratade lite förlossning och annat sånt gott som är ett vanligt samtalsämne bland oss som fött barn. Lustigt det där, det blir som en lite inofficiell klubb, "vi-som-fött-barn-och-vet-hur-det-känns-men-vill-gärna-diskutera-och-jämföra-klubben" :-) 
Allt hade gått bra iaf och det ska bli roligt att träffa dem sen när de landat hemma igen! Mitt bebissug ökade om möjligt med 100% och värre blir det väl när man väl får hålla det lilla knytet :-)

Tar tag i gamla surdegar

Måndag och vab, Amelie fortfarande sjuk och vi har inte sovit mycket nån av oss. Febern har gått ner iaf så det är skönt. Mathias har dragit till jobb och träning och vi är allena hela dagen. Amelie roar sig med Pippi och jag tänkte ta tag i gamla surdegar, du vet sånt som annars inte blir gjort. Har framkallat en massa kort sen 2 år tillbaka, ska ta och ringa BVC nu för Amelies, lite försenade, tvåårskontroll med vaccinering. Sen tänkte jag ta mig ut i förrådet och rensa där.

I veckan som kommer nu drar handbollsmatcherna igång igen. Drott börjar med Lugi hemma på onsdag. Ska bli roligt att gå på match igen. 8 matcher kvar nu i grundspelet och hoppas det går bra här nu så de tar sig till slutspel. De är fan värda det och jag hoppas de fortsätter slita lika mycket som de gjort hitintills.

Apropå handboll så var ju finalen igår mellan Frankrike och Kroatien grym! Mycket känslor, tufft spel och rolig att titta på. Mathias var ovanligt tyst framför matchen medan jag gapade på i vanlig ordning.....!!!!

Nä nu ska jag låta lillfia titta vidare på Pippi här medan jag fortsätter med surdegarna här. Imorgon ska jag jobba igen så får Mathias vara hemma. Jag hinner hem innan deras träning så det är en bra lösning!!!


Vabb-premiär imorgon

Stackars Amelie har knappt sovit inatt och inte hennes föräldrar heller för den delen. Hög feber och hosta. Hostar så hon kräks stackarn. Hon hade 39 grader redan när hon vaknade i morse. Så dagen har varit himla lugn.
 Nu e det handbollsfinalen på TV och vi har just kollat på bronsmatchen där Danmark tappade det helt, va höll de på med sista kvarten???! Nåväl. Hoppas på så tät och spännande final som vi alla tror det blir, hade varit coolt att vara där, publiktrycket är ju nåt enormt.

Imorgon får jag vabba för första gången från nya jobbet. Funderar på att gå dit ett par timmar på morgonen för Mathias börjar inte jobba fören kl 11....tål att tänkas på.


RSS 2.0